NOUTĂȚI


Începând cu data de 23.06.2014 livrarea paşaportului simplu electronic se poate face şi la domiciliul/reşedinţa solicitanţilor prin curier.

 ——————————————————————————————————————————

         Începând cu data de 27.05.2014 valoarea taxei consulare va fi în cuantum de 22 lei, conform O.U.G. nr. 28 din 20 mai 2014.

——————————————————————————————————————————

           

       Sucursalele CEC Bank deschise la nivelul judeţului pot încasa contravaloarea următoarelor documente:

  • Paşapoarte electronice/temporare simple;

  • Taxa consulară;

  • Taxă tarif suplimentar pentru eliberare paşaport simplu temporar;

  • Documente sau paşapoarte străini (paşaport persoane fără cetăţenie, document de călătorie subsidiară).

——————————————————————————————————————————

          Informaţii cu privire la recunoaşterea/nerecunoaşterea paşapoartelor temporare de către anumite state şi regimul de vize aplicabil cetăţenilor români posesori de asemenea documente, comunicate de Ministerul Afacerilor Externe, găsiţi aici.

—————————————————————————————————————————–

         Începând cu data de 01.08.2011 s-a deschis un punct de lucru mobil (în sediul Primăriei din loc. Petroşani) pentru preluarea cererilor şi eliberarea paşapoartelor electronice, cu următorul program: în fiecare zi de joi între orele 10.00-14.00

  —————————————————————————————————————————–

          Paşapoartele temporare emise de autorităţile române care, până în prezent, nu au fost recunoscute de către Guvernul japonez ca documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei Japoniei, sunt considerate documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei japoneze.

          În ceea ce priveşte cetăţenii români posesori de paşapoarte temporare, aceştia nu fac obiectul măsurii de eliminare a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români, drept pentru care dacă aceştia doresc să călătorească în Japonia folosind paşaportul temporar, în continuare trebuie să solicite şi să obţină, în prealabil, viza de intrare în Japonia.

                 

 —————————————————————————————————————————–

Modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248 / 2005, conform H.G. nr. 922/12.08.2009 publicat în M.O. 622/16.09.2009