Permise


PRESCHIMBARE PERMIS DE CONDUCERE

 1. PRESCHIMBARE PERMIS DE CONDUCERE ROMANESC

Acte necesare:

 1. Permisul de conducere in original;
 2. Documentul de identitate al solicitantului in original si copie;
 3. Documente care sa faca dovada schimbarii numelui;
 4. Fişa medicală-tip cu avizul medicului „Apt pentru conducerea vehiculelor”;

5 .Contravaloare permis de conducere (68 lei) achitata prin virament bancar, prin mijloace de plata online sau in numerar la ghiseu, Trezoreria Deva sau prin mandat postal ( Detalii privind modalitatea de plata… ).

OBSERVATIE: In situatia in care se schimba domiciliul detinatorului permisului de conducere acesta se prezinta la ghiseu doar cu fisa detinatorului permisului de conducere si documentul de identitate in original si copie, cu conditia ca permisul sa fie eliberat SPCRPCIV Hunedoara, dupa data de 1 ianuarie 2009.

NOTA: Pentru preschimbarea permiselor de conducere nu este nevoie de avizul psihologic si dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza la depunerea actelor, permisul de conducere se tipareste la D.R.P.C.I.V. Bucuresti de unde se expediaza la titular prin posta.

 

 1. PRESCHIMBARE PERMIS DE CONDUCERE STRAIN

Acte necesare:

 1. Permisul de conducere strain, in original si copie precum si traducerea legalizata in limba romana a acestuia sau documentul care atesta pierderea, furtul sau lipsa justificata a permisului de conducere (in cazul in care documentul nu este intocmit in limba romana, se depune si traducerea legalizata in limba romana a acestuia);
 2. Documentul de identitate al solicitantului in original si copie :

– pasaportul si permisul de sedere temporara, certificate de inregistrare, in cazul cetatenilor straini;

– cartea de identitate provizorie, buletin sau cartea de identitate, in cazul cetatenilor romani;

 1. In cazul in care se solicita o noua valabilitate administrativa se solicita documentul emis de o unitate de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizata, incheiata cu concluzia  “ Apt medical”  ( original si copie);

4.Contravaloare permis de conducere (68 lei) achitata prin virament bancar, prin mijloace de plata online sau in numerar la ghiseu, Trezoreria Deva sau prin mandat postal ( Detalii privind modalitatea de plata… ).

NOTA: Permisele de conducere eliberate de autoritatile straine se vor preschimba dupa confirmarea autenticitatii lor de catre statul emitent.

 

Examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere

 1. PENTRU OBTINEREA PERMISULUI

Acte necesare:

 1. Cerere tip;
 2. Fisa scolarizare ;
 3. Documentul de identitate al solicitantului in original si copie;
 4. Contravaloare permis de conducere (68 lei) achitata prin virament bancar, prin mijloace de plata online sau in numerar la ghiseu, Trezoreria Deva sau prin mandat postal ( Detalii privind modalitatea de plata… ).
 5. Permisul de conducere in original sau copie in situatia adaugarii de noi categorii;

 

 1. PENTRU REDOBANDIREA PERMISULUI

Acte necesare:

 1. Cerere tip;
 2. Fisa scolarizare completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului;
 3. Documentul de identitate al solicitantului in original si copie;
 4. Contravaloare permis de conducere (68 lei) achitata prin virament bancar, prin mijloace de plata online sau in numerar la ghiseu, Trezoreria Deva sau prin mandat postal ( Detalii privind modalitatea de plata… ).
 5. Fişa medicală-tip cu avizul medicului „Apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care solicită examinarea;
 6. Certificat de cazier judiciar;
 7. Copia Hotărârii Judecatoreşti, rămasă definitivă;

OBSERVATIE: Persoanele care redobandesc permisul de conducere nu trebuie sa faca scoala de soferi, pentru categoriile detinute anterior anularii;

 

Programul pentru examinarea la proba teoretica este urmatorul:

                       Luni – Joi : 08,00 – 15,00

                        Vineri       : 08,00 – 13,00

Pentru reducerea timpului de asteptare recomandam prezentarea pe toata perioada programului, fiind mai aglomerat intre orele 8:00 – 12:00 si in zilele de luni si vineri.